Sportbetting

Sport är ett område där betting starkt förekommer. Hur detta kommer sig finns det inget direkt svar på, men kanske kan det ha att göra med den spänning som såväl fans på läktaren som framför tv:n känner när de ser sitt favoritlag på plan. Kanske har man redan inför matchen en känsla av åt vilket håll det kan bära och att då kunna tjäna pengar på detta är det många som väljer att göra. Det vanligaste sättet att spela på en match är idag att satsa sina pengar över nätet på någon av alla bettingsajter. Här kan du ofta lämna in ditt spel ända fram tills matchen börjar och ibland finns det till och med möjlighet att spela även under matchens gång. Dessutom erbjuds du som spelare att använda olika bonusar. Andra sätt att spela på är att lämna in ditt spel hos något spelombud runt om i landet. För en del sporter går det även bra att spela på plats där matchen hålls, om du till exempel sitter i publiken.

Det vanligaste att spela på när det kommer till sport är just vilket av de mötande lagen som kommer att gå vinnande ur matchen. Ett vanligt upplägg för dessa spel är så kallade 1X2-system, där man kan gissa på att hemmalaget (1) eller bortalaget (2) vinner. Utöver detta kan man även gissa på alternativ X, där matchen slutar oavgjort. I en del sporter, till exempel hockey, så är det vanligt att man spelar tills man har en vinnare och i så fall så innebär alternativ X att matchen går till förlängning eller straffar. Förutom enstaka matcher finns det även spel där man gissar vilket lag som vinner en turnering, ett gruppspel eller liknande. Till exempel kan man när fotbolls-VM eller liknande pågår spela på vilket lag man tror står som slutliga vinnare, vilket ger dig ett spel som du kan följa under en lång period innan du får veta om du vunnit eller ej.

Men utöver att spela på vem som vinner så kan man idag spela på en mängd andra saker. Till exempel kan du gissa på hur många mål som kommer att se i en match, hur många röda kort som kommer att delas ut eller vilken spelare som gör det första målet. I dessa spel finns det oftast fler alternativ att spela på och oddsen kan här vara mycket större än där du endast ska gissa vem som vinner. Förutom mål och bestraffningar har det under åren funnits en mängd annorlunda saker att spela på, som i vissa fall faktiskt givit utdelning. Till fotbolls-VM 2014 kunde man till exempel satsa pengar på att Uruguays spelare Luis Suáres skulle bita någon under en närkamp i mästerskapet, vilket gav riktigt stora vinstsummor till de som faktiskt hade spelat på det hela.